De maand Juni alweer

De maand JUNI alweer
“In juni dondergevaar, dan is het een vruchtbaar jaar”
Achterom kijkend was juni een maand van vele exposities. Textielfestival De Weerribben, de Eind expositie van DIY Textile School in Amsterdam en Textielkunst NU! In Den Nul. Dat betekende hard werken om alles op tijd af te krijgen. Iets wat wonderwel gelukt is.
Textielfestival De Weerribben, voor mij, samen met Irma Frijlink en Afke Postuma, in Galerie De Horst in Paasloo was het een plezierig succes. In een grote nis hingen mijn textielwerken mooi naast elkaar. Leuke, soms ontroerende reacties en gesprekken met de 450 bezoekers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was de eerste keer dat een deel van mijn werk bij elkaar hing. Daardoor zag ik de overeenkomst in thema’s, werkwijze en kleuren. Ondertussen is mijn meest recente werk veranderd, vilten, 3D werk, zeefdrukken. Mooi om dat ontwikkelingspad te zien!

In Amsterdam hing een heel ander, recent werk, nl. Rouw, Trouw en Koestering. Een viltwerk met takken en sluier, zie hieronder. Een werk dat dichtbij mijn hart ligt. Een mooie tentoonstelling waar DIY Textile School en wij, als cursisten en familieleden, na 2 jaar hard werken, trots op konden zijn!

Mijn textielpad wordt steeds breder en gevarieerder, ook dankzij deze nieuwe input.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast ook druk geweest met de voorbereiding van de expositie ReINCArnatie van ArtQuiltGroepOost, straks in Doesburg tijdens de Vezelmanifestatie op 30/9 en tgt. de expositie van ons in Het Arsenaal in Doesburg van 4/9 tot 4/11. Mijn werk hiervoor moet nog wel even af!

Het werk, een groot 3D werk, voor de expositie van Duikvlucht in Museum de Oude Wolden in Bellingwolde heeft ook in de junimaand heel wat uurtjes werk gekost. Voor het eerst zo’n groot 3D werk met hout en textiel, het is niet niks. Maar het is zeer mooi geworden. Deze expositie is van 10/9 t/m 8/4/2018 a.s. Fijn dat directeur Obby Veenstra van de Oude Wolden openstaat voor textielwerk!

Opening van de expositie van Textielkunst Leeft! in Den Nul was een succes. Veel bezoekers in het bezoekerscentrum IJssel Den Nul in een prachtig natuurgebied aan de IJssel. Deze mooi expositie duurt nog tot 30/8. Afwisselend werk, al dan niet in 2D of 3D.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder tussendoor ontspannende dagen in de zon in de tuin, genieten van de warmte, rozen, een mooi boek of een handwerkje of gezellig met manlief op stap naar een kasteel. Langzaam komt de vakantieperiode er aan. Genieten samen. Moe maar voldaan van het harde werken kijk ik terug op deze maand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *