April doet wat hij wil!

April doet wat hij wil! Hoewel het weer koud was ben ik er deze maand veel op uit geweest. Er waren, buiten vrije dagen zoals Koningsdag, veel textielactiviteiten te doen.
Jullie hebben hier al over een aantal activiteiten op FaceBook kunnen lezen.
Toch op dit blog nog een maandoverzicht van wellicht interessante (textiel)zaken.
• Quiltles geven vergt weer heel andere kwaliteiten dan zelf met textiel bezig zijn. Het betekent kijken, luisteren waar de cursist zit, hoe haar ervaring met textiel is en wat ze graag wil bereiken in die paar lessen. Voor mij ook heel leerzaam omdat ik me weer realiseerde hoe vanzelfsprekend voor mij bijvoorbeeld een Logcabin of Ster in elkaar zit. Voor een beginner, die nog nooit gequilt heeft, is dat iets heel anders. Daarnaast leer ik heel veel van de andere culturele achtergrond van sommige cursisten. Kortom, voor ons allen een verrijking!


• Vilten bij Lida Dezijn in Heerde is iedere maand een feest. Samen met de anderen lekker een viltwerkstuk vilten. Vooraf nadenken wat ik wil maken en waar het bij moet passen. Zoals ik al op Facebook liet weten, nee, het paste er niet bij. Jammer, maar dat werk komt vast op een later moment wel weer van pas. Dit moet toch herkenbaar zijn voor jullie? Dat je iets maakt, omdat je denkt dat het met iets anders een mooi geheel zal worden en dan sla je de plank mis! Hoe doen jullie dat? Gewoon laten liggen in de UFO-kast en weer opnieuw beginnen, toch? Doorgaan met experimenteren, en volhouden. Daar leer je het meest van!
• DIY Textile School Amsterdam, de eindtentoonstelling is in zicht! Ik verheug me erop. Al die werkstukken van ons in één tentoonstelling in een mooie ruimte te zien hangen. Daarna nog de uitreiking van het certificaat en samen gezellig, met onze gasten, een lekker hapje eten. Het voelt goed om alvast na te denken hoe ik mijn textielroute zal vervolgen. Hebben jullie suggesties? Wat hebben jullie na Quilten Speciaal of DIY Textile School gedaan? Je eigen route volgen, jazeker, maar met of zonder coach, vervolgopleiding of groep? Ik ben heel benieuwd wat ik ga doen. Sommige besluiten moeten even rijpen, voordat je ze werkelijk gaat doen. Noteer alvast in je agenda: 10 en 11 juni a.s. Eindtentoonstelling DIY Textile School in Amsterdam.

• Natuur is een van mijn inspiratiebronnen. Ik wandel heel graag met manlief of vrienden door bos en hei. Mijn directe woonomgeving nodigt daar ook toe uit. Uiterwaarden, zandverstuivingen, bos, parken en landgoederen, het kan niet op. Ik ben een bevoorrecht mens, denk ik vaak, als ik door dit landschap loop.
In het verleden heeft deze omgeving veel kunstenaars geïnspireerd. Denk bijvoorbeeld aan: Museum Veluwezoom, op kasteel Doorwerth. Een museum vol met schilderijen van meer of minder bekende schilders uit de zgn. Oosterbeekse school.
Op onderstaande foto: Het Oude Loo in Apeldoorn, in het park waar ik deze maand ben vriendin Lea liep. Prachtige verstilde sfeer!
* Waar de textielwereld al niet goed voor is! Zoals jullie wellicht weten is het STIDOC, onder leiding van Nienke Smit geactiveerd. In 2020 wordt er door hen weer een Textielfestival in Leiden georganiseerd. Het STIDOC heeft zich onlangs gepresenteerd op de Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk. Prachtig! Maar toen ik de foto van het TextielPlatform (onderdeel van het STIDOC) eens goed bekeek ontdekte ik Pieternel Hol. Pieternel en ik zijn elkaar zo’n 27 jaar uit het oog verloren maar dankzij het STIDOC hebben we onze eerste, zeer gezellige, lunch er weer op zitten. Textiel verenigt, in alle opzichten!
Hier beide dames, Pieternel en Nienke , samen in actie in de STIDOC-stand. Helaas is de foto een  beetje wazig geworden. Sorry!

• Mochten jullie nu denken dat ik nauwelijks meer aan werken toe kom? Niets is minder waar! Tussen al die activiteiten door werk ik hard aan allerlei kleinere en grotere projecten. Inspiratie genoeg, gelukkig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *