Mijn activiteiten in februari

De maand februari is altijd een heel drukke maand. Net of iedereen weer uit de winterslaap is gekomen. Lezingen, vergaderingen, workshops, textielgroepjes, alles wordt in die maand gestopt. Herkenbaar? Ik kies er een paar activiteiten van uit, zodat je een beetje proeft van wat ik zoal meemaak en doe.

Lezing in de Weefkring

In de Weefkring Wageningen, Ede, Bennekom, waar ik lid van ben, heeft Maya Siepel uit Bennekom een mooie lezing gehouden over haar weefervaringen. Zij weeft graag met andere materialen, waaronder papierstroken of bijzondere vezels. Een zeer inspirerende lezing. Bij Maya zit ik, samen met andere weefsters, in een experimenteel groepje. Ik leer er veel van!

Schilderen met olieverf

Dankzij lieve vriendin Marie-José bij Boulevard Magenta in Laag Soeren twee proefworkshops “schilderen met olieverf” gedaan. Met veel liefde en aandacht wordt hier door vakkundige docenten les gegeven. Olieverf is voor mij nieuw medium, heel fijn om een dag in opperste concentratie te werken aan zo’n klein werkje. Echt een aanrader om ook eens te proberen! Zie voor het mooie cursusaanbod op de site van Marjan Smit: www.boulevardmagenta.nl.

Expositie tijdens Textielfestival De Weerribben

In Galerie De Horst in Paasloo ga ik tijdens het Textielfestival De Weerribben, samen met Irma Frijlink en Afke Posthuma, exposeren. Dus moest er kennis gemaakt met Henk en Marijke Braad, de eigenaren van de Galerie en Ineke Dijen, organisator van de exposities. Een heel leuke kennismaking, Marijke schildert en Henk heeft een orgelmuseum. Die dag hebben we, onder orgelbegeleiding van Henk, uit volle borst gezongen. Tijdens het Textielfestival zullen Irma, Afke en ik diverse workshops verzorgen. Een goed begin van een prachtig evenement! Zie www.irmafrijlink.nl, www.galeriedehorst.webs.com en www.textielfestivalweerribben.nl voor verdere informatie.

Viltwerk

Bij Linda Dezijn in Heerde met veel plezier gewerkt aan een viltwerk. In dit werk zijn takken mee gevilt, zie foto. Inmiddels is dit vilt samengevoegd tot één groter werk. Het zal op het Textielfestival De Weerribben te zien zijn. Zie voor cursusinformatie bij Linda: www.lindadezijn.nl.
linda_dezijn

Bezoek Kröller Müllermuseum

Een bezoek aan het Kröller Müllermuseum in Otterloo is altijd te moeite waard. Met manlief is het altijd gezellig om er heen te gaan. Nu zeker met de tentoonstelling “Move On”, waarin de kunstenaar en uitvinder samenkomen in een kunstwerk. Daarnaast blijven de vroege tekeningen van Van Gogh heel bijzonder. Zie de site van het museum: www.krollermuller.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *